Cégünk weboldala fejlesztés alatt áll

Rólunk

Történeti áttekintés

A Maxterm Kft elődjét a „Madarász Rendszerház és Szerviz” egyéni vállalkozást Madarász Lajos villamosmérnök alapította 1992-ben. Az elsődleges cél a kohászati tüzeléstechnikai berendezések, kemencék automatizálása és fejlett hőmérséklet szabályozások tervezése és kivitelezése volt. Működési területe az aluminium olvasztás-öntés és az üvegolvasztási technológiák automatizálására terjedt ki első sorban.

1996-ban a Vállakozás átalakult a család tulajdonában lévő MAXTERM KFT-vé és egyre növekvő alkalmazotti létszámmal végezte tevékenységét.

Ezután egyre nagyobb telephelyeket bérelve jutottunk el odáig, hogy 2013-tól saját tulajdonú megfelelő telephelyet tudtunk vásárolni az Adonyi úton.

Itt kb. 600 m2-en van mérnökirodánk, villamos műszerész és lakatos műhelyünk, valamint raktározási lehetőségünk is.

A szolgáltatások nyújtásához megfelelő lízingelt gépkocsiparkkal rendelkezünk.

Tevékenységi területeink

Az új berendezés-automatikák mellett a már működő tüzeléstechnikai berendezések, kemencék modernizálásába és automatizálásába fektetett a cég nagy energiákat. Ez a törekvése találkozott a jórészt nyugati tulajdonba került cégek igényeivel.

Újabban az üveg- és alumínium-olvasztásnál a földgáz-oxigén tüzelésre való áttérés ad új feladatokat számunkra.

A tüzeléstechnikai és irányítástechnikai kivitelezési munkák mellett a szükséges villamos erőátviteli elosztók legyártása is része a kivitelezéseinknek, pl. berendezés villamos betáplálás megszakítóval, elszívó- és égéslevegő-ventilátorok indítása, elektromágneses fémkeverők villamos kiszolgálása meddőkompenzációval stb.

Fokozatosan megnőtt az igény a kemencéken visszatérően elvégzett karbantartásokra is, ezért bővítettük ilyen irányú kapacitásunkat.

Cégünk állománya ma megközelíti a negyven főt, mérnökök, szerelők és tüzeléstechnikai specialisták jelentik a legfőbb erőinket a munkákhoz.

Maxterm Kft. minőségirányítási rendszere

A Maxterm Kft. az 1998-1999 években kidolgozta az ISO 9002 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszerét, amelyt a 1999 évben elkezdett alkalmazni. 2000 májusában került sor a külső auditáló cég általi ellenőrzésére, ekkor az auditálás sikeresen lezárult.

A minőség ellenőrzésbe bevont terület megnevezése:

Folyamatirányító, villamos-automatika és tüzeléstechnikai rendszerek kivitelezése, karbantartása és szervize

A minőség-ellenőrzési rendszer auditálását a DNV Magyarország Kft. munkatársai végezték.

A Maxterm Kft. tevékenységének fejlesztésével egyre több alkalommal vállaltuk a villamos berendezések és a tüzeléstechnikai rendszerek tervezési feladatait is.

Ezért előkészítettük az ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer működtetését, amelyet 2003 szeptemberében sikeresen auditált a DNV Magyarország Kft.

Ezzel a minőség ellenőrzésbe bevont területek a következő módon bővültek:

Folyamatirányító, villamos automatika, villamos erőátviteli és tüzeléstechnikai rendszerek tervezése, kivitelezése, karbantartása és szervize

Ezután 2015-ben áttértünk az ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerre, amelyet jelenleg is alkalmazunk, folyamatosan fejlesztünk és évente megújítunk.

Magyar nyelvű tanúsítvány

Angol nyelvű tanúsítvány